ReFaceMe

Een nieuw gezicht

Dit blog gaat over wat mijn coaching en jouw zelfbeeld te maken hebben met de naam van een winkel.
Pas was ik weer bij de feelgood winkel ReFaceMe♥. Een gezellige beauty salon in Barneveld, alwaar ik mijn wenkbrauwen heb laten bijwerken.
Lieve lui, verkopen ook heerlijk ruikende bio zeep en geven workshops. Wat me opviel was de naam van de winkel. Dagen later resoneerde die naam “ReFaceMe” nog in mijn hoofd.
De naam zegt precies wat ze daar doen en toch de associaties waren bij mij niet van de lucht. Het betekent zoiets als: “Geef me een nieuw gezicht.” Prima voor een beautysalon maar ik kan het weer niet laten. Ik hoor het mezelf zeggen: “Ik wou dat ik niet altijd zo’n rode kop had.” Ik bedoel ReFaceMe is voor mij te laat gekomen en als ik dan heel eerlijk ben: wil ik dat wel? Wil ik mezelf veranderen, zodat ik beter in de smaak val. Leuker overkom. Krachtiger ben, niet zo’n mietje. O je vindt mij geen mietje? Moet je me eens zien als ik tegen een deur oploop of m’n grote teen stoot. Man, man de wereld is te klein. En ik ben wel aardig als ik jou begeleid hoor, maar mijn man gaat wel eens een deurtje verder. Dat getrut van mij. Oké genoeg over mij.

Wat zijn jouw associaties?

Wat zijn jouw associaties dan bij ReFaceMe? Het klinkt als RePlaceMe toch. Je voelt ‘m al aankomen. En is dat nou misschien precies waar jij meezit? Wat is je waarde? Ben jij al die aandacht wel waard? Staat je gezicht mensen wel aan of je houding of je reacties. Ik lach altijd teveel en dat vinden sommige mensen bere-irritant. Misschien is mijn lachen wel een masker, want echt vaak snap ik de wereld niet of wat ik zelf voel over iets. Ik stel mezelf ook heus de vraag: “Ben ik wel leuk genoeg?”

Ken jij je waarde?

Een zelfbeeld is een combinatie van ideeën, gedachten en overtuigingen die je over jezelf kunt hebben. Het is een beeld (zeg maar een foto of een video) waarop staat hoe jij tegen jezelf aankijkt. Ieder mens heeft een zelfbeeld.

Ik zag dit op een bord staan: “Het beeld dat je hebt van jezelf is het filter waardoor je de wereld aanschouwt.”

Een site over zelfbeeld, die even een giga blik tips opentrekt!

Mijn aanvulling: Het beeld van jezelf is je uitgangspunt waarmee je de wereld bekijkt. En als jouw uitgangspunt stroef, pijnlijk, onzeker makend of er gewoon niet echt is?
“Je was een ongelukje”, zei mijn moeder ooit tegen mij. Gelukkig voegde ze er  aan toe: “maar wel gewenst.” Is dat bij jou ook zo? Ben je gewenst of juist niet? Herken je dat, dat knaagt aan je en zorgt ervoor dat je niet lekker stevig en stabiel staat. Ik gun je een betere start en ik ben er goed in om je te laten zien hoe je weer stevig en stabiel kan aarden, want jij bent het wel WAARD!

Stel een vraag! Antwoord verzekerd.

    Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *