Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naar toe?
Dit zijn 3 filosofische vragen die ieder mens zich afvraagt.

Als coach van jongeren begeleid ik jongeren die dit soort vragen hebben:

 • Wie ben ik?
 • Kom ik wel over?
 • Zien ze mij wel staan?
 • Wat doe ik hier?
 • Waarom heb ik dit?
 • Wat voor invloed heeft die diagnose op mij?
 • Ben ik de diagnose, de autist, de ADHD-er?
 • Wat zegt dat dan over mij?
 • Wat moet ik ermee?
 • Ik ben niet gemiddeld maar wat ben ik dan wel?
 • Wie ben ik?

Veel jongeren zijn helemaal niet gemiddeld en willen dat ook niet zijn. Ik heb een jongen gecoached met een vorm van autisme, ADHD en hij had ook dyslexie. Soms riep hij het uit: “Ik ben niet gemiddeld!” Nee dat wist ik ook wel, en wat deed ik als coach? Ik liet hem voorzichtig een beetje vastlopen, zodat hij zichzelf ging begrijpen. Ik trok nooit de grond onder zijn voeten vandaan, maar soms schudde zijn zelf op z’n grondvesten. Daardoor kon hij naar een nieuw level groeien. Zelfstandig werd-ie met keuzes, acceptatie, uitdaging en zijn kwaliteiten. Hij ontdekte wie hij was. Hij leerde dat hij veilig was bij zichzelf en in contact met anderen. Hij kon de wereld aan en deed het “onmogelijke” volgens het systeem:
hij slaagde voor zijn examen en ging studeren.

Zelfdeterminatie van Maslow

Lees deze Pyramide van Maslow van beneden naar boven en je ziet het mogelijke resultaat van mijn coaching.

Tips want overleven is te leren:

 1. Heb je een diagnose bijvoorbeeld in het Autisme Spectrum dan raad ik je aan om met mij te gaan kijken wat jouw studie of school voor je hoort te doen.
 2. Zorg dat je omgeving “psycho educatie voor dummy’s” krijgen.
 3. Schakel een coach in als brugfunctie. Ik heb al vaker voor brug gespeeld bij opleidingen en kan je daar echt bij coachen.

Allemaal… zodat jij in deze ingewikkelde wereld kan staan en dat kunt gaan doen wat je gelukkig maakt en wat er eigenlijk allang in zat.
Het is mijn vak om dat eruit te halen.

Raakt dit jou?
Laten we kennismaken tijdens een gratis video chat sessie van een half uur. Druk op de knop, vul het intakeformulier in en stel je vraag.
Ik neem dan contact met je op om een video chat afspraak te maken wanneer het jou uitkomt.

Stel een vraag! Antwoord verzekerd.

captcha

 

Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.