Veiligheid

Weet je nog dat je vroeger alleen maar kon slapen als je knuffel mee naar bed mocht, want dat voelde veilig? O wee als dat beessie dan kwijt was, in de was lag of aangevreten door de hond! En je had natuurlijk een lampje op de gang aan en de slaapkamerdeur op een kier: dat was veilig!

Mijn jeugd

Mijn eigen kamer daar was ik veilig en in mijn fantasiewereld ook.
Nou zou je haast gaan denken, dat ik een wat vreemde jeugd gehad heb.
Hoezo fantasiewereld, was mijn wereld dan niet veilig?
Oh best, maar het feit dat ik 17 knuffels in bed propte en de lamp op de gang wel aan had staan, maar de deur van mijn kamer dicht, zegt misschien iets over mijn veiligheid. Mijn ouders vingen jonge mensen op, die niet altijd wisten wie ze waren en wat veiligheid betekent. Ik heb dus geen slechte jeugd gehad, maar ik heb wel geleerd om op mijn hoede te zijn. Herkenbaar?

Wat ik zie

Ik denk dat ieder mens iets overhoudt aan zijn jeugd op het gebied van veiligheid. Ik doe nog steeds de achterdeur ’s nachts op slot (…ja wie niet? Nou de boerenzoon waar ik mee getrouwd ben, vindt het onzin). Cliënten van mij leggen steeds vaker hun telefoon binnen handbereik op mijn tafel tijdens een sessie. Bereikbaar zijn en gezien worden is onderdeel van hun veiligheid geworden. Ik moest daar heel erg aanwennen, niet zo zeer dat gezien worden, want dat herkende ik wel uit mijn eigen jeugd, maar dat je bereikbaar moet zijn, altijd, anders tel je niet mee en is je veiligheid blijkbaar ook niet gewaarborgd? Of heeft dat ook te maken met gezien worden? Een angst om overgeslagen te worden? In ieder geval het voelt unheimisch; onveilig voor ze.

Hoe jij je veilig voelt

In jouw gezin was het niet anders toch? Jouw veiligheid neem je mee waar je gaat of staat. Dus je hebt bij jou thuis van de reacties op iets wat er gebeurt om je heen, geleerd hoe je vader en moeder met elkaar omgaan. Waar ze op letten. Wat ze verwachten. Een ouder geeft onbewust verwachtingspatronen mee ook over wat veilig is, wat ok is, wat wel kan en wat niet kan.

Jouw thuis

Maar wat nou als je keihard werkt om jezelf
in balans te houden
en alles draaiende probeert te houden
en je je toch unheimisch voelt.
Je twijfelt aan jezelf en aan wat je kan. Je vraagt je af wie je bent.
Hou die vraag dan niet voor je!
Je hoeft niet gelijk 112 te bellen hoor, maar dit is mijn nummer:

06-40950157

Wat kost mijn coaching?
Mijn ervaring is dat je in 7 sessies een probleem kan aanpakken.

Ik werk daarom met een traject:
Gratis sessie van een uur: de intake, jouw verhaal.
1e sessie: de oorzaak van je probleem bespreken.
2e sessie: wat heb je nodig om er anders mee om te gaan?
3e sessie: wat wil je eigenlijk echt?
4sessie: wat heb jij nodig?
5e sessie: wat past bij jou?
6e sessie: het uitvoeren en uitproberen.
7e sessie: terugkom sessie na een maand.

Dit is een investering in jouw toekomst
Een intake.
7 sessies in mijn praktijk.
Een evaluatie na elke sessie.
Als je wilt kunnen we tussendoor appen.
Nazorg: terugkom uurtje na een maand.

Dit is een investering van € 825,00 euro vrijgesteld van BTW.

Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *