Autisme: hoogfunctionerend, Asperger, PDD-NOS of sinds de DSM5: gewoon ASS. We labelen wat af in Nederland. Ik help jongeren (die extra intelligent zijn*) met autisme om hun sociale-, emotionele- en denk- vaardigheden te ontwikkelen. Zo ontdek je dat je meer bent dan het etiketje dat ooit op je geplakt is: je bent een unieke persoonlijkheid.

Werkwijze:

  • Ik leer je na te denken over waarom je iets doet. Ik filosofeer met je en reflecteer, zodat je zelfstandig gaat leren denken en doen met eigen verantwoordelijkheid.
  • Ik help jongeren om verschillende perspectieven te leren zien. Met behulp van een instrument, dat OriĆ«ntatie in de Ruimte (IVP**) heet, ontdek je wie je zelf bent en hoe je je kan uitdrukken, maar ook hoe anderen denken, doen en waarom. Je ontwikkelt begrip voor andere denkwijzes en blijft zelf staan.
  • Ik werk aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van jongeren, omdat ik niet bij school en thuis hoor, ben ik een veilige en onpartijdige gesprekspartner.
* Lees het boek over XI-ers: “Verleid jezelf tot Excellentie” van W. Kuipers
**Instrumenteel Verrijkings Programma van Feuerstein/ StiBCO Bodegraven

 

 

Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *