De veiligheid en een olijfboom

Elk mens heeft een stukje veiligheid nodig. Jij en ik zeker.
Nou ben ik botanisch niet zo onderlegd.
Toch heb ik vaak de neiging om een trui te willen breien voor een tropische of mediterrane boom.
Neem nou de olijfboom, die heeft het toch gewoon koud in Nederland?
Pas zat ik in de sauna te kijken naar een olijfboom in pot. Wat een vertoning.
Hele kleine vruchtjes, blaadjes naar binnen getrokken, staand in de koude Hollandse wind met een nare miezer regen op haar dak.
In Italië groeien ze en bloeien ze, want ze hebben het daar naar hun zin.

Het deed me denken aan jou.

Laat me voor jou een lekkere warme woontrui breien. Ik stel me zo voor dat jij behoefte hebt aan zo’n trui:

  • … like a warm blanket
  • unsuéter calido y vivo
  • un pull chaud et vivant

Grappig dat er in het Spaans en het Frans leven zit in de trui . In plaats van een woontrui lijkt het me inderdaad beter om het een warme trui om in te kunnen leven, te noemen.
Het Nieuwe Normaal

Mijn trui

De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in mezelf. Ik heb niet alleen de broodnodige theoretische kennis opgedaan, die ik nodig had om te mogen coachen. Ik ben ook zelf door de mangel gegaan. Als eerste klas stresskip met een diagnose, ben ik op zoek gegaan naar mijn trui. Wat heb ik nodig om warm te blijven en gelukkig te worden en mijn werk te kunnen doen. Die “trui” moest er voor gaan zorgen, dat ik me op mijn gemak voelde: veilig en dat ik het niet altijd koud meer heb (lees: teveel prikkels oppik). En niet bij de eerste de beste storm wegwaai.
Ik heb die trui gevonden. Ik heb het niet meer koud, maar sta nog wel af en toe op de tocht.

Coaching en een trui voor jou

Ik bied je aan om samen aan jouw trui te breien.
Mijn coaching en jouw inzet en kwaliteiten zijn een goede match!

Stel een vraag! Antwoord verzekerd.

    Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.