Dan gaan de maskers afDan gaan de maskers af

… en je ziet het. Er zit een mens achter dat masker. In deze foto ben ik het, maar jij kan het ook zijn. Je bent namelijk niet het masker dat je op hebt, maar de persoon erachter. Ach hoor ik je denken dat weet ik ook wel, maar ze hoeven niet alles van me te weten. Nee dat klopt. Toch is het best prettig als je je zelf kan zijn. Maskers af. Ik bedoel niet dat je altijd het achterste van je tong moet laten zien. Trouwens dat doe ik ook niet. Sommige dingen zijn van jou, niet geheim, maar ze hoeven niet op een feestje besproken te worden. Je bent soms niet trots op iets wat je gedaan hebt. Nou troost je dat gevoel ken ik ook.

Toch is dat niet wat ik bedoel met de titel: dan gaan de maskers af. Hoe dichter je bij jezelf komt; hoe beter je je zelf doorhebt, hoe meer je wordt en bent wie je bent, hoe minder dat masker nog nodig is. Je weet beter wat je kan, waar je kwaliteiten liggen en ook waar je niet in uitblinkt. Mij moet je niet op een groot feest zetten met heel veel geklets. Op een zeker moment dwalen mijn gedachten dan af: naar dat leuke boek en de clou ervan, naar… Zo’n “feest” is niet aan mij besteed. En jij wat is het bij jou waar je van uit gaat: lessen op school zonder uitdaging, mensen die altijd de fout in je betoog vinden, mensen die jou wel denken te snappen?

MASKERS AF

een lied van Rikkert Zuiderveld
Hé zeg ben jij er al
Op het gemaskerde bal
Van de maatschappij
Al ben je arm als Job
Met je mombakkes op
Hoor je overal bij
Er wordt gewed en geloot en gedanst door de grote ontgoochelaar
Maar totaal onverwacht diep in de nacht Is het einde daar
Dan gaan de maskers af Maskers af dan zien ze wie je bent
Dan gaan de maskers af Maskers af alles wordt bekend dan gaan de maskers af!

IK WIL MEZELF ZIJN

Jij hebt een beeld van jezelf, niet alleen wat je in de spiegel ziet maar ook how you tick (hoe jij in elkaar steekt). Ik begeleid nu al heel wat jaren jonge mensen en wat me altijd weer opvalt is dat jullie op school en de uni en op je werk leren hoe je sociaal moet functioneren om goed in de groep te liggen. Super; echt! Heb je weleens gemerkt dat de groep er niet voor je is als je je rot voelt of je ziek wordt. Dat heet dan: je wordt op jezelf teruggeworpen. En dan is het best handig als die zelf (jouw zelf) ook een beeld heeft. Klinkt simpel maar heeft nogal wat voeten in de aarde.

BEGELEIDEN IS NET TUINIEREN

Ik zie mijn begeleiding als tuinieren. Ik ben bezig een stevige boom opnieuw te poten. De aarde heb ik gecultiveerd met flatsen koeienmest, het juiste plekje met de juiste hoeveelheid zon en zonder teveel wind. Dan krijgen je voeten vastigheid en word je stabiel. Je mag jezelf zijn. Je kan jezelf zijn en je kwaliteiten liggen voor het oprapen. Ik begeleid en coach jou en jij vindt jezelf. Ik geef hulp aan jongeren! Klinkt simpel? Sommige dingen zijn gewoon simpel. Ik weet wat ik doe en put uit kennis en ervaring.
Jij komt met een vraag. Snap je nu waarom ik mijn werk altijd net een uitdagende puzzel vind? Ik zie naar je uit in Voorthuizen op de Molenweg 65 bij Sterre Coaching. Mijn intake is altijd een gratis-sessie

Stel een vraag! Antwoord verzekerd.

    Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.