Als ervaren coach wil ik jou meenemen op een zoektocht. Veel van mijn cliënten lopen tegen emoties aan waar ze last van hebben. Zoals gevoelens van angst of onzekerheid met alle gevolgen van dien. Vaak komt die emotie voort uit iets anders, iets wat iemand je aandoet bewust of onbewust: je wordt afgewezen.

Wat doet afwijzing met je?

Op deze foto negeert mijn hond mij, omdat ze mij rustig wil krijgen. Mensen negeren elkaar ook maar dan vaak (bewust) afwijzend.

Afwijzing ontwikkelt:

  • Angst: faalangst, beslissingsangst, sociale angst
  • Onzekerheid: ego problematiek, zelfbeeld problemen, zelf schaamte
  • Ontwikkelingsproblemen: psychisch, cognitief (je leerontwikkeling) of zelfs lichamelijk opgeslagen verdriet
  • Verantwoordelijkheid issues
  • Verwarring: weinig focus en slechte concentratie
  • Ontkenning van jezelf: complimenten niet herkennen

Grenzen van de zoektocht

Ik ben me bewust dat Afwijzing een heel groot onderwerp is. Om niet te verdrinken in dit onderwerp, laat ik hechtingsproblematiek en de gevolgen van lichamelijk misbruik buiten beschouwing in deze serie. Is dát nou juist waar je vragen over hebt, stel mij gerust je vraag neem contact met me op.

En als ik vind dat je meer nodig hebt dan ik je kan geven
dan zoek ik met jou de juiste hulpverlener voor jou.

Een weetje

Mensen die na een afwijzende gebeurtenis gewoon doorstomen, worden vaak harde, soms onaardige afstandelijke mensen. Dit hoeft jou niet te overkomen. Laat deze blog-serie een eerste stap zijn. Ik hoop je daarna gauw te spreken, want een blog is natuurlijk ook maar een blog. Kom met jouw specifieke vraag!

Ik werk 1-op-1; ben je op zoek naar een training voor jou en je collega’s rond het onderwerp Afwijzing op je werk? Ga dan naar de site van, bijvoorbeeld, de onderneming De Steven.