Coaching

In deze serie blogs wil ik, als ervaren coach, jou meenemen op een zoektocht. Veel van mijn cliënten lopen tegen emoties aan waar ze last van hebben. Zoals gevoelens van angst of onzekerheid met alle gevolgen van dien. Vaak komt die emotie voort uit iets anders, iets wat iemand je aandoet bewust of onbewust: je werd afgewezen.

Wat doet afwijzing met je

Op deze foto negeert mijn hond mij, omdat ze mij rustig wil krijgen.
Mensen negeren elkaar ook en vaak (bewust) afwijzend.

Afwijzing ontwikkelt:

 1. Angst: faalangst, beslissingsangst, sociale angst
 2. Onzekerheid: ego problematiek, zelfbeeld problemen, zelf schaamte
 3. Ontwikkelingsproblemen: psychisch, cognitief (je leerontwikkeling) of zelfs lichamelijk opgeslagen verdriet
 4. Verantwoordelijkheid issues
 5. Verwarring: weinig focus en slechte concentratie
 6. Ontkenning van jezelf: complimenten niet herkennen

Grenzen van de zoektocht

Josh Willink at Pexels

Wat ik dus niet ga bespreken

Ik ben me bewust dat Afwijzing een heel groot onderwerp is. Om niet te verdrinken in dit onderwerp, laat ik hechtingsproblematiek en de gevolgen van lichamelijk misbruik buiten beschouwing in deze serie over Afwijzing. Is dát nou juist waar je vragen over hebt, stel dan gerust je vraag onderaan bij Antwoord verzekerd.

Bel direct.... 

Je vraag is veilig bij mij. Ik heb beroepsgeheim en als ik vind dat je meer nodig hebt dan ik kan geven, dan zoek ik met jou de juiste hulpverlener voor jou.

De blog-serie rond afwijzing


Pexels.com

Ik ga proberen om een aantal emoties- en ontwikkelproblemen rond het thema Afwijzing in deze blog-serie te behandelen. Klik op de link voor het blog dat je aanspreekt.
Ik merk dat het onderwerp Afwijzing een heftig onderwerp is, ook voor mij. De serie is dus nog in de maak. Als ik weer een blog af heb, zet ik ‘m in onderstaande lijst en op mijn website.

 • Blog 1 Faalangst door Afwijzing
 • Blog 2 Onzeker door Afwijzing
 • Blog 3 Cognitieve stagnerende ontwikkeling door Afwijzing
 • Blog 4 Focus- en concentratie problemen door Afwijzing
 • Blog 5 Verantwoordelijkheid nemen ondanks Afwijzing
 • Blog 6 Ontkenning van jezelf door Afwijzing
 • Blog 7 Conclusie: De mogelijkheden om Afwijzing te verwerken op een rijtje

Een weetje

Mensen die na een afwijzende gebeurtenis gewoon doorstomen, worden vaak harde, soms onaardige afstandelijke mensen.
Dit hoeft jou niet te overkomen. Laat deze blog-serie een eerste stap zijn. Ik hoop je daarna gauw te spreken, want een blog is natuurlijk ook maar een blog. Kom met jouw specifieke vraag. Ik heb net als jij veel meer in mijn mars!

Dit is het logo van de praktijk van Esther van Drie: Sterre Coaching.

Link

Nu werk ik 1-op-1; ben je op zoek naar een training voor jou en je collega’s rond het onderwerp Afwijzing op je werk? Ga dan naar de site van, bijvoorbeeld, de onderneming De Steven.

Stel een vraag! Antwoord verzekerd.

  Vanaf 2009 ben ik geschoold coach in hersens, hart en nieren. Ik filosofeer veel met jongeren en leer je zelfredzaam te worden met een dosis humor. Ik ben opgegroeid met jongeren, die door mijn ouders opgevangen werden. Het vertrouwen, de veiligheid en de verbinding waarin ik geloof, zie ik als basis voor elke uitdaging en deel ik met de jonge mensen, die ik coach.